Zoals iedereen dacht ik wel wist is Filet Americain een gevoelig product. Laatst was er nog een uitzending (herhaling van 29 maart 2012) van de Keuringsdienst van Waarde over Filet Americain.
Bij de meeste broodjes Filet die gekocht werden zaten meer dan het toegestane aantal bacteriën.
En soms zat er zelfs varkensvlees in!
http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2012/afleveringen/29-03-2012
Het is dus een product dat zeer hygiënisch en gekoeld moet verwerkt en bewaard.
Afgelopen donderdag waren Edwin en ik in het UMCG en daar zit in het ziekenhuis een AH to go.
We gingen broodjes en wat drinken kopen.
Tegenover de kassa lagen broodjes met Filet Americain, ongekoeld.
Edwin vroeg aan de kassière hoe dat kon, zij deed eerst alsof zij er niets van begreep.
Ze stond maar:"Ik snap niet wat u bedoeld".
Uiteindelijk zei ze dat ze er maximaal 2 uur liggen.
En dat die Filet Americain 2 uur goed blijft buiten de koelkast.
Daar klopt natuurlijk niets van, want als dat zo was dan had er een sticker op moeten zitten met de tijd van bereiding. En die zat er niet op.
Ook heb ik mijn twijfels over of ze het wel weggooien dan na 2 uur.
Als het druk is wordt het snel vergeten natuurlijk.
Het is wel lef hebben om in een ziekenhuis er als AH zo mee om te gaan.
Met een product waarvan vaak gezegd wordt dat kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een zwakke gezondheid het beter niet kunnen eten, omdat het gevaarlijk kan zijn.
Natuurlijk hebben wij andere broodjes genomen.
Iedereen doet maar wat.Goed opgelet.
BeantwoordenVerwijderen